Manisa Kebabı (Az Malzemeli)

Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler
Kebap için:
- 400 gram dana kıyma
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- 3 çorba kaşığı su
- 2 tatlı kaşığı sumak
- İstediğiniz ölçüde tuz
Üzerine dökmek için ;
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- Bir tutam sumak
Üzerine domatesli sos için:
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
Yoğurtlu tüketmek isteyenler için:
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- Marketlerde satılan hazır bazlamalar (kişi başı 1 adet kullandım)
- Maydanoz
Yanına tabağı süslemek için;
- Soğan
- Domates
- Kıl biber
Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kebap için belirtilen materyallerin hepsini yoğuruyoruz.
- Galeta unu ve suyun ölçülerini da etinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
- Şişlere sarılacak bir kıvamda olması kafidir.
- Aşırı katı bir kıvam olmamalı. (yoğurup şişlere sararken eldiven kullanmak hijyen açısından kıymetlidir. ).
- Şişlerimize öteki gereçlerle yoğurduğumuz eti sarmamız gerekiyor, avcumuzun yarısı kadar bir parçayı koparıp şişe sarmaya başlıyoruz.
- Bu kısımda elimizi suyla ıslatmak etin daha kolay şişe sarılmasını sağlar.
- Şişlere sardığımız eti şayet vaktiniz varsa bir saat kadar dinlendirebilirsiniz.
- Vaktiniz yoksa sorun değil, iki çorba kaşığı sıvı yağ döküp biraz ısındıktan sonra şişlerimizi tavada kızartıyoruz.
- Kısık ateş olursa içleri daha âlâ pişecektir.
- Bu etapta şayet domates soslu seviyorsanız bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın sonrasında salçayı ve küp küp doğranan domatesleri ve en son tuzunu atıp sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Sonra altını kapatın ve bir kenarda beklesin. ( şayet servis edeceğiniz vakit soğuduysa altını açıp tekrar ısıtabilirsiniz. ).
- Marketten aldığımız hazır bazlamaları ister tavada ister fırında ısıtıyoruz.
- Bu evrede eş vakitli olarak kebaplar pişiyor.
- Bazlamaların yanına kıl biberleri de ekleyip hafif közleyebilirsiniz.
- Şişlerimizdeki kebaplarımız pişerken bir yandan da öteki bir tavada tereyağımızı eritiyoruz, tereyağının içine bir tutam sumak atıyoruz.
- Şişler piştikten sonra hepsini yeniden tekrar pişirdiğimiz tavaya alıyoruz. (eğer soğumaya başladıysalar ocağın altını açıp hafif ısıtabilirsiniz, sıcaksalar açmaya gerek yok) üstlerinde eritilmiş sıcak tereyağını gezdiriyoruz.
- Bu esnada ısınan bazlamaları küp küp kesip tabağımıza yerleştiriyoruz.
- Közlenen biberleri de tabağın yanına ekliyoruz.
- Dilerseniz köfteleri daha pişirmemişken dilerseniz de bu evrede domates dilimleyip yanına soğan salatası yapıp servis edebilirsiniz. (ben sıcak materyaller soğumadan, köfteyi yoğurduktan sonra hazırlamıştım).
- Küp küp kesip servis tabaklarına koyduğumuz bazlamaların üzerine şişinden çıkardığımız kebaplarımızı ekliyoruz.
- Kebapları paylaştırdıktan sonra tavada kalan tereyağını da bazlamayı da tatlandırması için kebapların üzerine döküyoruz.
- Altta kalan bazlama da böylece tereyağından nasipleniyor. 🙂 bu kısımda domates sos sevenler sosu sıcakken üzerinde gezdirebilir.
- İsterseniz ek olarak tabağınızın üstüne tekrar sumak ekleyebilirsiniz.
- En üste de doğranmış maydanozlardan döküp servise hazır hale getiriyoruz.
Deneyen herkesin eline sıhhat. :)).
Not: yoğurt eklemek isterseniz hafif çırptığınız yoğurdu domates sos eklemeden önce kebapların üzerine ekleyip üzerine domates sos dökebilirsiniz.
Manisa Kebabı (Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



