Mangal Tadında Tavuk Şiş
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg göğüs eti
- Yeşil biber
- Çeri domates
Marinasyon için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı kimyon
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salça, yoğurt, sıvı yağ ve sarımsağı bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine tuz ve baharatları da ekleyip homojen bir karışım elde edelim.
- Şişlik doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip hepsi güzelce sosa bulanana kadar harmanlayalım.
- Şişe çeri domatesleri, yeşil biberleri ve tavukları sırayla dizip fırına verelim.
- 200 derece fırında 30-35 dk uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Fırınınızın ayarına nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir.
- Lütfen dikkatli ve denetimli pişirin.
- Hazır olan şişleri alıp keyifle tüketelim, herkese afiyet olsun!.
Mangal Tadında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














