Mandalinalı Sütlü Tatlı

Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Mandalinalı muhallebisi için;
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mandalinaların suyunu sıkıyoruz.
- Bardakların içine koymak 1 tane ayırıyoruz.
- Tencereye su, mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı ekleyerek kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Mandalina sosumuzu ocaktan alalım.
- Bardaklara önce mandalina dilimlerini yerleştirelim, sonra bardaklarımızı biraz eğimli tutarak mandalina sosunu koyalım.
- Sos büsbütün soğuyana kadar bu şekilde tutalım ve mandalina sosu donsun.
- Muhallebisi için tencereye süt, toz şeker ve unu alarak karıştıralım.
- Orta ateşte yoğunlaşana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilya koyup ocaktan alalım.
- Bardakların diğer yarısını da muhallebi koyalım.Afiyet olsun! 😋.
Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





