Mandalinalı Sütlü Tatlı

Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Mandalinalı muhallebisi için;

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mandalinaların suyunu sıkıyoruz.
  2. Bardakların içine koymak 1 tane ayırıyoruz.
  3. Tencereye su, mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı ekleyerek kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
  4. Mandalina sosumuzu ocaktan alalım.
  5. Bardaklara önce mandalina dilimlerini yerleştirelim, sonra bardaklarımızı biraz eğimli tutarak mandalina sosunu koyalım.
  6. Sos büsbütün soğuyana kadar bu şekilde tutalım ve mandalina sosu donsun.
  7. Muhallebisi için tencereye süt, toz şeker ve unu alarak karıştıralım.
  8. Orta ateşte yoğunlaşana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  9. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilya koyup ocaktan alalım.
  10. Bardakların diğer yarısını da muhallebi koyalım.Afiyet olsun! 😋.

Mandalinalı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tava Böreği
Fırında Sigara Böreği
Buharda Bürüksel Lahanası
Nohut Tava
Menemen
Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Hdabla | © 2024 |