Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı

Tam Karadeniz Yolu Mısır Ekmeği Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt

Tam Karadeniz Yöntemi Mısır Ekmeği Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle geniş ve derin bir kaba mısır unumuzu alalım, mısır unumuzun orta kısmını havuz halinde açalım,.
  2. Orta kısmına 2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin,.
  3. Ardından orta kısmına 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt ekleyin,.
  4. 1 paket kabartma tozuda ekleyip tüm harcı eliniz ile güzelce karıştırın,.
  5. Son olarak mısın unlu harcın üzerine 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ek edin, eliniz ile yoğurun.
  6. Mısır ekmeğinin hamurunun kıvamı kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan cıvık olacak, yani hamuru avucunuzun içine alıp sıktığınızda rahatça avucunuzun içinden akıp kayıyorsa hamurunuz olmuş demektir, şayet hamurunuzun kıvamı gereğince cıvık olmadıysa yarım su bardağı kadar ılık suyu yavaş yavaş ek edip kıvamı yakalamaya çalışın, istenilen kıvama gelen mısır ekmeği hamurunun üzerini örtüp 15_20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  7. Diğer taraftan pişireceğiniz mısır ununun borcamının heryerini sıvı yağ ile yağlayın, akabinde dinlenmiş olan mısır ekmeğini spatula yardımıyla borcama döküp her tarafı eşit olacak formda yayın,.
  8. Son olarak mısır ekmeğini bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte dilimleyin,.
  9. Fırını alt üst ayarda fansız olarak 200 derece ısıtın, fırın ısındıktan sonra mısır ekmeğini fırına verip, üzeri güzelce kızarana kadar 40_45 dakika kadar pişirin.
  10. Pişen mısır ekmeğini 15 dakika kadar dinlendirin. Mısır ekmeği dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Tam Karadeniz Metodu Mısır Ekmeği İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası
Mercimek Çorbası
Miss Gibi Kaşarlı Patates Mücver
Bebeklere Yumuşak, Lezzetli Pankek
Ispanaklı Rokalı Salata
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet