Mandalinalı Jöleli Kek

Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Jöle için;

  • 2 bardak mandalina suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 buçuk kaşık buğday nişastası

Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker 5 dk mikserin en yüksek düzeyinde çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve mandalina suyu eklenerek daha düşük düzeyde çırpmaya devam edilir.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilya da eklenip karıştırılır.
  4. Borcam yahut tart kalıbını bol tereyağı ile yağlayıp keki boşaltarak 180 derecede pişirelim.
  5. Kek fırından çıkınca jöleyi yapalım ,iki bardak mandalina suyunu pişirme kabına koyup içine şekeri kattıktan sonra yarım bardak suda nişastayı eritip meyve suyuyla birleştirelim.
  6. Kaynayıp biraz yoğunlaşınca altını kapatalım ikiside ılık olunca kekin üstüne dökelim .
  7. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edelim.

Mandalinalı Jöleli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pudingle Magnolya(3 Malzeme İle)
Meşhur Çörek (Videolu)
Şemşemotik
El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)
Ispanaklı Kremalı İrmik Helvası
Özel Soslu Kırmızı Lahana Salatası
Hdabla | © 2025 |