Malatya’nın Gıllor Tarifi

Malatya’nın Gıllor Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt yahut su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Malatya’nın Gıllor Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bütün materyaller karıştırılarak hamur elde edilir.
  2. 20-25 dk mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar alınarak açılır.
  4. Ortası delik yapılarak yağda gerili önlü kızartılır.
  5. Üst kısımda oluşan baloncukları çatal yardımıyla patlatalım.
    Afiyet olsun ☺️.

Malatya’nın Gıllor Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Peynirli Rulo Börek
Hünkar Beğendi
Ispanaklı Fit Krep
Ispanaklı Fellah Köftesi
Kaşarlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |