Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta ( sarısı üstüne)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mahlepli tuzlu kurabiye için katı yağ oda sıcaklığına getirilip sıvılarla birlikte yoğurulur.
  2. Kalan gereçler eklenip çok fazla yoğurulmadan toplanır.
  3. Hamurumuz toparlandıktan sonra modüllere ayırarak istenilen biçim verilir.
  4. Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizilir.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu isteğe bağlı olarak eklenir.
  6. Önceden 190 °C’ye ısıtılan fırında kurabiyeler denetimli 15 20 dakika pişirilir.

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pembe Rüya
Cennet Çorbası
Patatesli Midye Börek
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates
Kumkuat Reçeli
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |