Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta ( sarısı üstüne)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mahlepli tuzlu kurabiye için katı yağ oda sıcaklığına getirilip sıvılarla birlikte yoğurulur.
- Kalan gereçler eklenip çok fazla yoğurulmadan toplanır.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra modüllere ayırarak istenilen biçim verilir.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu isteğe bağlı olarak eklenir.
- Önceden 190 °C’ye ısıtılan fırında kurabiyeler denetimli 15 20 dakika pişirilir.
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






