Sodalı Tepsi Böreği

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet yufka
- 500 gr ezine peynir
- 1 demet orta uzunluk maydanoz ince doğranmış
Sosu için;
- 1 adet sade soda
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-5 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı hariç sosu için olan tüm materyaller karıştırma kabında karıştırılır.
- Tepsi yağlanıp 1 tane yufka tepsiye konularak her yerine gelecek halde sos dökülür.
- 3 adet yufka olana dek süreç tekrarlanır.
- 3. yufka’dan sora peynir ve maydanoz harmanlanır yarısı 3. Yufkanın üzerine serpilir.
- Araları soslanarak 4 adet yufka daha serilir.
- Kalan peynir maydanoz karışımı serpilir.
- Kalan 3 yufka soslanarak üzerine kapatılır.
- Son yufka görseldeki üzere kenarları böreğin altına gelecek halde içe katlanır, dilimlenir.
- Kalan sos her yerine dökülür.
- Sosu çekince yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.
- Jelatin çekilip 2 saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen börek evvelden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirilir. Yemeye hazır deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun😊
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













