Magnolya

Magnolya Tanımı İçin Malzemeler

  • Çilek ve muz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 paket krem şanti

Alt taban;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram fındık (daha az da koyulabilir isteğe bağlı)

Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alalım.
  2. Muhallebi göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim göz göz olunca ocağı kapatalım.
  3. Vanilyayı da ek ederek karıştırdıktan sonra diğer bir kaba aktaralım.
  4. Üzerini streç sinemayla kapatalım. Üzerinin kabuklanmasını önlemek için. Bu biçimde soğumaya bırakalım.
  5. Bisküvileri ve fındığı rondodan geçirelim.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra ister toz halinde ekleyin krem şantiyi ister sütle çırpıp ekleyin iki halde de hoş oluyor.
  7. Şimdi kupalara yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Tabana bisküviyi ekleyerek başlayın fazla koymayın kaşıkla düzeltebilirsiniz.
  8. Kupaların kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.
  9. Bisküvinin üzerine muhallebiyi dökelim akabinde tekrar bisküvili karışımı ben bu kısımda bisküvinin üstüne muz yahut çilek ekliyorum akabinde muhallebiyi tekrar ekliyorum üstüne de çilek koyuyorum 1 tane çok hoş oluyor.
  10. 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Ekmek
Ev Yapımı Kahvaltılık Çikolata
Havuçlu Yumurta
Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Pastane Şekerparesi
Hdabla | © 2025 |