Magnolya
Magnolya Tanımı İçin Malzemeler
- Çilek ve muz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 paket krem şanti
Alt taban;
- 2 paket burçak bisküvi
- 150 gram fındık (daha az da koyulabilir isteğe bağlı)
Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alalım.
- Muhallebi göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim göz göz olunca ocağı kapatalım.
- Vanilyayı da ek ederek karıştırdıktan sonra diğer bir kaba aktaralım.
- Üzerini streç sinemayla kapatalım. Üzerinin kabuklanmasını önlemek için. Bu biçimde soğumaya bırakalım.
- Bisküvileri ve fındığı rondodan geçirelim.
- Muhallebi soğuduktan sonra ister toz halinde ekleyin krem şantiyi ister sütle çırpıp ekleyin iki halde de hoş oluyor.
- Şimdi kupalara yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Tabana bisküviyi ekleyerek başlayın fazla koymayın kaşıkla düzeltebilirsiniz.
- Kupaların kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.
- Bisküvinin üzerine muhallebiyi dökelim akabinde tekrar bisküvili karışımı ben bu kısımda bisküvinin üstüne muz yahut çilek ekliyorum akabinde muhallebiyi tekrar ekliyorum üstüne de çilek koyuyorum 1 tane çok hoş oluyor.
- 2-3 saat dolapta dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







