Lorlu Poğaça

Lorlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç harcı için;
- 400 gram lor
- Yarım demetten daha az maydanoz
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Lorlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için bir kaseye yumurta beyazı, süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuzu alalım. Gereçleri karıştıralım.
- Son olarak unu ek edelim ve ele çok yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu güzelce sarıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanıp dinlenen hamurumuzu elimizde açalım ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
- Ben yuvarlak bir form verdim. Dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
- Üzerine susam ya da çörek otu serpiştirebiliriz.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Tadı enfes. Şeker bu poğaçaya çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Lorlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


