Lorlu Poğaça

Lorlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 400 gram lor
  • Yarım demetten daha az maydanoz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Lorlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için bir kaseye yumurta beyazı, süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuzu alalım. Gereçleri karıştıralım.
  2. Son olarak unu ek edelim ve ele çok yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu güzelce sarıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanıp dinlenen hamurumuzu elimizde açalım ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
  5. Ben yuvarlak bir form verdim. Dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
  7. Üzerine susam ya da çörek otu serpiştirebiliriz.
  8. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Tadı enfes. Şeker bu poğaçaya çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Lorlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biber Ve Domates Çorbası
En Kolayından Et Döner
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Fırın Poşetinde Tavuk
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet