Lorlu Poğaça

Lorlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 400 gram lor
  • Yarım demetten daha az maydanoz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Lorlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için bir kaseye yumurta beyazı, süt, ılık su, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuzu alalım. Gereçleri karıştıralım.
  2. Son olarak unu ek edelim ve ele çok yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu güzelce sarıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanıp dinlenen hamurumuzu elimizde açalım ve ortasına hazırladığımız iç harçtan yerleştirelim.
  5. Ben yuvarlak bir form verdim. Dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
  7. Üzerine susam ya da çörek otu serpiştirebiliriz.
  8. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Tadı enfes. Şeker bu poğaçaya çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Lorlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Patlıcanlı Patatesli Oturtma
Hurmalı Kuruyemişli Bar (Efsane)
Mantar Sote
Kakaolu Kurabiye Tarifim
Kakaolu Portakalı Kek
Hdabla | © 2024 |