Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı  un
  • Lokum

Lokumlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lokum hariç bütün materyalleri yoğuralım. Unu denetimli ekleyelim. Çok sert bir hamur olmasın kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
  2. Lokumlar büyük ise 4 e bölelim. Ben küçük kuş lokumu kullandım.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elimizle bastırarak açalım. İçine lokum koyup yuvarlayalım.
  4. Fırın tepsimize dizelim. Evvelden ısıtılmış fırında, 175 derecede 15-17 dakika kadar pişirelim.
  5. Soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpelim.Deneyecek olan herkese afiyetle💞.

Lokumlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Perde Pilavı (Porsiyonluk)
Taze Fasulye
Kıymalı Patates Yemeği
Şeftalili Kek
Patates Graten
Bursa’nın Meşhur Tahinli Pidesi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |