Lokumlu Kurabiye
Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
- Lokum
Lokumlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lokum hariç bütün materyalleri yoğuralım. Unu denetimli ekleyelim. Çok sert bir hamur olmasın kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
- Lokumlar büyük ise 4 e bölelim. Ben küçük kuş lokumu kullandım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elimizle bastırarak açalım. İçine lokum koyup yuvarlayalım.
- Fırın tepsimize dizelim. Evvelden ısıtılmış fırında, 175 derecede 15-17 dakika kadar pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpelim.Deneyecek olan herkese afiyetle💞.
Lokumlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









