Lokum Kek

Lokum Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un ( kıvama nazaran ayarlayın)

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Lokum Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpüren kadar çırpın.
  2. Sıvı materyalleri koyup karıştırın.
  3. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı koyup spatula ile karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama keki döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Sosu için tüm malzemeyi ocakta şeker eriyene kadar pişirip kapatın. Soğumasını bekleyin.
  6. Kek soğuduktan sonra aksi çevirip evvel olağan dilimleyip sonrada ortalarından kesip üçgen formunda kesin ,her modülün köşelerini evvel sosa sonra hindistan cevizine bulayıp servis edin. Afiyet olsun 🙃.

Lokum Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyarbakır Çöreği
Kuskuslu Pancar Salatası
Mercimekli Köfte (Videolu)
Bursa Süt Helvası
Tavuklu Patates Salatası
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |