Lokum Kek
Lokum Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un ( kıvama nazaran ayarlayın)
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Lokum Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpüren kadar çırpın.
- Sıvı materyalleri koyup karıştırın.
- Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı koyup spatula ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama keki döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- Sosu için tüm malzemeyi ocakta şeker eriyene kadar pişirip kapatın. Soğumasını bekleyin.
- Kek soğuduktan sonra aksi çevirip evvel olağan dilimleyip sonrada ortalarından kesip üçgen formunda kesin ,her modülün köşelerini evvel sosa sonra hindistan cevizine bulayıp servis edin. Afiyet olsun 🙃.
Lokum Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







