Çeşmi Nigar Çorbası

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 çay bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kırmızı mercimekleri yıkayıp süzelim. Tencereye zeytinyağı ve doğranmış kuru soğanı koyup kavuralım kavurmaya yakın un koyup daima karıştıralım akabinde mercimeği koyup karıştıralım sıcak su ek edelim mercimekler uygunca yumuşasın dağılımcaya kadar pişirelim ve blenderden geçirelim.
- Bir yandan terbiyesini hazırlayalım kaba sütü yumurtayı ve limonu koyup düzgünce karıştıralım. Çorbadan birkaç kaşık alıp terbiyenin içine koyup karıştıralım direk çorbaya dökelim uygunca karıştıralım.
- Tuzu ekleyelim biraz daha kaynatıp çorba pişmiş demektir.
- Servis ederken sosu hazırlayalım. Cezveye tereyağı eritelim biraz kızınca ocağı kapat nane ekle karıştır servis tabağa kaşıkla koyun yahut tencerenin içine direk dökün nasıl dilerseniz afiyet olsun😊.
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









