Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav

Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk but (adedi sizin tercihinize kalmış haşlandıktan sonra 3 su bardağı tavuk suyu pilavda kullanılacak)
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram ince dilimlenmiş mantar
  • Yarım demet ince doğranmış dereotu
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Karabiber
  • Tuz

Pirinci ıslatmak için;

  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu

Tavuk butların üzeri için;

  • Dil/kaşar peyniri

Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı haşlayalım.
  2. Bir tencerede tereyağını eritelim.
  3. İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
  4. Ardından bademleri kavuralım.
  5. Mantarları ek edip kavurmaya devam edelim.
  6. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı pişirelim. (ara sıra karıştırmayı unutmayalım).
  7. Yıkadığımız pirinçleri de ek edip kavuralım.
  8. 3 su bardağı tavuk suyunu da döküp kısık ateşte pişirelim.
  9. Altını kapattıktan sonra dereotunu ek edip karıştıralım ve pilavı demlenmeye bırakalım.
  10. Haşlanan tavukların üzerine dilimlenmiş peynir koyup 200 derece fırına verelim.
  11. Peynir eriyip üzeri kızardıktan sonra pilavla birlikte servis edelim. Afiyet olsun 🥰.

Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Panna Cotta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Cevizli Kurabiye
Falafel (Nohutlu Köfte)
Bardakta Kadayıflı Muhallebi
Tavuk Fajita
Ceviz Dolgulu Tatlı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet