Lokum Gibi Soslu Tavuk Kanat
Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet tavuk kanat
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurt,zeytinyağı, baharatlar, salçalar ,sarımsak ve limon suyu hepsini büyük bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- 20 adet kanatı karışımın içine alıp yeterlice yediriyoruz.
- Sonrasında strec sinemayla ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
- Ben çalıştığım için bir gün evvel akşam yapıyorum sonraki güm pişiriyorum fakat vaktiniz yoksa bu karışım en azından 30 dakika bekletin.
- Soslu kanatları fırın tepsisine dizip evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de üzeri kızarana kadar (ort 40 dk) pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










