Lokum Gibi Soslu Tavuk Kanat

Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet tavuk kanat
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı

Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurt,zeytinyağı, baharatlar, salçalar ,sarımsak ve limon suyu hepsini büyük bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. 20 adet kanatı karışımın içine alıp yeterlice yediriyoruz.
  3. Sonrasında strec sinemayla ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
  4. Ben çalıştığım için bir gün evvel akşam yapıyorum sonraki güm pişiriyorum fakat vaktiniz yoksa bu karışım en azından 30 dakika bekletin.
  5. Soslu kanatları fırın tepsisine dizip evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de üzeri kızarana kadar (ort 40 dk) pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Lokum Üzere Soslu Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Lavaştan Pizza
Kıyır Kurabiye Tatlısı
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar
Fırında Etli Biber Dolması – Lokum Gibi, Mis Gibi (Videolu)
Ganajlı Magnolia
Muhlama
Hdabla | © 2025 |