Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şekerde olur)
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yumurta (sarısı üstü için beyazı içine kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı kadar un
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısındaki margarini sıvı yağı pudra şekerini güzelce karıştıralım.
- Sonra başka materyalleri ekleyelim.
- Yumurtanın beyazı içine sarısı üzeri için ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Tüm gereçleri sırasıyla karıştırın.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz ben yuvarlak atıştırmalık üzere biçimler verdim .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz susam ve çörekotu ekleyip 175° fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin
Afiyet olsun.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

