Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek

Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • Çeçil peyniri
  • Kaşar peynir
  • 2 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu ( kızılay erzincan)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için çeçil peynirini ve kaşar peynirini küçük küçük doğruyoruz. Doğranan peynirlerin üstüne süt ve sodamızı döküyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Tuz ve pulbiberi de ekliyoruz.
  2. Tezgaha üçgen yufkayı alıp geniş kısma hazırladığımız iç harcı dolduruyoruz (çok koymayalım yırtılmaması ve taşmaması için)
  3. Yufkanın tamamına harcın suyunu gezdirelim. Yufkanın geniş kısmından kenarları içe hakikat kıvırarak saralım. Bu süreci tüm harç bitene kadar yapalım.
  4. Hazırlanan börekleri buzdolabında 15 dakika dinlendirelim (dinlendirmeden de yapabilirsiniz)
  5. Bir tavaya sıvı yağ alalım ve börekleri kızartalım. Afiyet olsun….

Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dede Baba Pastası (Kars)
Etli Mantar Sote
Kayısı Konsantre
Patlıcan Sarma Kebabı
Pişmeyen Tiramisu
Yoğurtlu Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |