Lokanta Usulü Mercimek Corbası

Lokanta Metodu Mercimek Corbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Reyhan
  • Tuz
  • Zerdeçal
  • Tuz

Lokanta Yordamı Mercimek Corbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağımız düdüklü tencereye koyup eritiyoruz, akabinde küpküp doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı koyuyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Akabinde 2 yemek kaşığı unumuzu ekleyip, kavuruyoruz.
  2. Unumuzu kavrulduktan sonra yıkadığımız mercimeklerimizi koyuyoruz, üstüne baharatlarını ekliyoruz ve üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  3. Düdüklünün kapağını kapatıp kaymaya çıkınca 10 dk pişiriyoruz pişen çorbamızı blender dan çekiyoruz. Kasemize alıp, servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun☺️

Lokanta Yolu Mercimek Corbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Videolu)
Süt Helvası (Az Malzemeli Ve Pratik)
Hazır Yufka İle Çıtır Börek
Kekikli Domates Sos
Fıstık Ezmeli Çikolatalı Kek
Kakaolu Portakalı Kek
Hdabla | © 2025 |