Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Kimyon
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alalım.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
- Sonra unu ekleyip kavuralım.
- Mercimeği,suyu,tuz ve baharatları ekleyelim, pişirelim.
- Piştikten sonra blenderdan geçirelim.Afiyet olsun. 🍀.
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
