Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği 2-3 saat evvelce ılık suda ıslayalım.
  2. Süre sonunda şişen mercimeği yeterlice siyah noktaları kalmayacak biçimde yıkayıp süzelim.
  3. Diğer tarafta tencereye zeytinyağı ve sarımsağı alalım 1- 2dk çevirelim.
  4. Ardından unu ek edelim bir iki sefer karıştıralım.
  5. Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği tencereye alalım .
  6. Üzerine bir bardak kemik suyu yada tavuk suyu ekleyelim 5 su bardağı kadar kaynar suyuda ek edelim orta ateşte pişmeye bırakalım yaklaşık 25-30 dk.
  7. Sonra tuz ve baharatları ekleyelim su gerekiyorsa ilave edelim ve blenderdan geçirelim.
  8. İpeksi kıvamlı mercimek çorbamız hazır.
  9. Üzerine tereyağında kızdığımız kırmızı toz biberi ekleyelim.
  10. Limon eşliğinde.Sıcak servis yapalım afiyet olsun 🙋‍♀️🌸.

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akşam Yemeği (Menü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Muska Börek
Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Tavuklu Krep Bohçası
Çikolatalı Kek (Pasta Tadında)
Midye Börek
Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet