Lokanta Usulü Lavaş Tarifi

Lokanta Yordamı Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket ınstant maya

Lokanta Yolu Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve mayayı bir su bardağı ılık suda karıştırıp 10 dakika bekletin.
  2. Bir kaba un 1 tatlı kaşığı tuzu bir bardak sütü alalım.
  3. Daha sonrasında kabaran mayayı içine boşaltıp ılık suyla yoğurmaya başlayalım .
  4. Hamur kulak göğsü kıvamına gelince mayalanmaya bırakalım .
  5. Sonrasında hamurları alıp ufak bezelere yuvarlayıp açalım tavada önlü gerili pişirelim afiyet olsun.

Lokanta Tarzı Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanına Bademli Kaju Çikolata
Milföy Atıştırmalık
Hamsi Buğulama
Limonlu Haşhaşlı Kek
Kuruvasan
Sucuklu Yumurta ( Kahvaltıların Vazgeçilmezi )
Hdabla | © 2025 |