Lokanta Usulü Lavaş Tarifi
Lokanta Yordamı Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo un
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 paket ınstant maya
Lokanta Yolu Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve mayayı bir su bardağı ılık suda karıştırıp 10 dakika bekletin.
- Bir kaba un 1 tatlı kaşığı tuzu bir bardak sütü alalım.
- Daha sonrasında kabaran mayayı içine boşaltıp ılık suyla yoğurmaya başlayalım .
- Hamur kulak göğsü kıvamına gelince mayalanmaya bırakalım .
- Sonrasında hamurları alıp ufak bezelere yuvarlayıp açalım tavada önlü gerili pişirelim afiyet olsun.
Lokanta Tarzı Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












