Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun rendesi

Kaplama için;

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 3/5 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öce şekeri ve yumurtayı mixerle çırpıyoruz akabinde sırayla yoğurdu, yağı, unu, haşhaşı, kabartma tozunu, vanilyayı, limon rendesi ve limon suyunu ekliyoruz.
  2. Sonra harcımızı yağladığımız baton kalıba döküp, evvelce 180 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  3. Kek soğuyunca üstüne pudra şekeri ve şimon suyunu karıştırıp kekin üstüne döküyoruz.
  4. Nane ve limonla süsleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 😋

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sütlü Hafif Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalp Şeklinde Kuskuslu Narlı Amerikan Salatası
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Bafra Pidesi
Etli Bulgur Pilavı
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Karamelize Şerbetli Revani
Hdabla | © 2025 |