Limonlu Top Kek

Limonlu Top Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Limonlu Top Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve sıvı yağ beş dk kadar mikserle çırpılır. Süt ve yoğurt ek edilerek şeker eriyene kadar biraz daha çırpılır. Limonun suyu sıkılır, kabuklarının da yalnızca sarı kısmı kesilir ve robotta ince ince kıyılır.
  2. Sütlü yoğurtlu karışıma limon suyu ve kabukları ek edilir, karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu da ek edilerek güzelce karıştırılır.
  3. Isıya güçlü küçük fırın kaplarına top kek pişirme kağıtları yerleştirilir. İkişer yemek kaşığı kadar kağıtların içine konulur.
  4. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Limonlu Top Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Hamsi
Meksika Fasülyesi İle Soğuk Meze
Gelin Pastası
Arapsaçı Otlu Bol Yeşillikli Mücver
Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |