Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava

Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un

Hamuru acmak için:

  • 300-400 gram kadar nişasta

Arasına koymak için:

  • 200 gram dövülmüş ceviz içi

Üzerine:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram kadar tereyağ

Şerbeti için:

  • 2 buçuk su bardağı kadar şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri 15 dk orta ateşte kaynatınız,limon suyunu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamuru hazırlamak için un hariç öteki gereçleri karıştırın.
  3. Unu denetimli biçimde ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  4. Hamuru 4 eşit bezeye ayıralım.
  5. Üzeleri kurumaması için bezle yahut naylon poşetle örtelim.
  6. İlk bezeyi çok ince olmayacak biçimde açalım.
  7. Üzerini bol nisasta ile kaplayalım. (nisastayı bol koymamızın nedeni kat kat ve kıyır kıyır bir baklava elde ediyoruz ) sonra gözleme yapar üzere açtığımız hamuru sağdan ve soldan kapayalım her kapadığımız katın üstüne de çokça nişasta yayalım.
  8. Fotoğraflarda göreceğiniz üzere hamuru bohça formunda son defa katlayın.
  9. 4 bezeyi de bu formda açıp nişastalayıp katlayıp hazır ediyoruz.
  10. Sonra her bir bohçayı olabildiğinde ince evvel merdaneyle sonra oklavayla açıyoruz.
  11. Tepsinin üzerine seriyoruz büyük kalan kenarları bıçakla kesiyoruz ve tepsinin üstüne artan paracaları da ekliyoruz.
  12. Her bir açılan hamurun ortasına ceviz serpiyoruz.
  13. Tüm hamurlar açılınca baklavayı istediğiniz üzere katıyız.
  14. Üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımını ocakta kaynatıp her yerine eşit halde ekleyiniz.
  15. 160 derecede ben 1 saat 15 dk kadar pişirdim.
  16. Baklavayı fırından çıkarıp soğuk serbeti üzerine döktüm.
  17. 2 saat dinlendirdim.
  18. Kat kat konut baklavamız hazır.

Afiyet olsun.
Püf noktaları: tatlı sıcaksa şerbet soğuk olmalıdır. Tatlı soğuksa şerbet kaynar derecede olmasa da sıcak olmalıdır. Bu tanımı yalnızca 4 bezeyle pişirme mühleti hariç 1 saatte hazırladım, kat kat olmasının ve hamur olmamasının püf noktası bol nisasta kullanmak ve fırında ağır ağır pişirmek.
Bu tanımdan standart yuvarlak borcam çıkıyor, bayram için yapacaksanız daha büyük tepsiye mesela ankastre fırının büyük tepsisi için verdiğim ölçünün 2 katını kullanmalısınız.

Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Brokoli ( 8+ Ay)
Cocostar Pasta
Avokado Ezmesi
Tahinli Pekmezli Kek
Harika Tam Kıvamında Spoonfull
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet