Limonlu Tiramisu

Limonlu Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 200 gram labne peyniri
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
Limon sosu;
- 1 adet büyük uzunluk limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 paket kedidili
- 1,5 su bardağı süt
Limonlu Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak limon sosu hazırlanır.
- Limon (büyük uzunluk kullandım ben) kabuğu rendelenir ve limonun suyu sos için sos tenceresine eklenir.
- Su, şeker, nişasta ve zerdeçal da ek edilerek ağır kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kıvam aldıktan sonra soğuması kenara bırakılır.
- Süt (1/2 çay bardağı) ve krem şanti çırpılır.
- Başka bir kapta krema ve pudra şekeri çırpılır.
- İçine çırpılan krem şanti karışımı, labne ve vanilin eklenerek güzelce mikser ile çırpılır.
- Dinlenmesi için buzdolabına alınır.
- 30 dakika sonra soğuyan limon sosundan 3-4 kaşığı ek edilerek karıştırılır.
- 1 paket kedidili süt ile ıslatılır ve borcama en alta dizilir.
- Ardından beyaz sos (kremalı, labneli sos) dökülür sonra limon sosu da eklenir.
- Tekrar kalan kedidili süt ile ıslatılır ve limon sosun üst katına dizilir.
- Kalan beyaz sos ve akabinde tekrar limon sosu en üst kata dökülür.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis edilir.Afiyet olsun.
Limonlu Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













