Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1-1,5 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Limon kabuğu rendesi (küçük limon dilimleri de ekleyebilirsiniz)

Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini alıp güzelce karıştıralım.
  2. Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  3. Muhallebimiz kaynayınca ocağın altını kısalım ve vanilya ile tereyağını ekleyip son defa güzelce karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  4. Muhallebimizi kaselere dökelim. Bu tanım ile 5 kase muhallebi elde ettim.
  5. Oda sıcaklığına gelen muhallebilerimizi buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim. Aceleniz varsa derin dondurucuda 20-25 dakika bekletebilirsiniz.

Not:Limonunuzun kabuğu hoş rendeleniyorsa 1 limon kabuğu kâfi olacaktır. çok limon kabuğu rendesi çok çıkmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz.

Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Su Böreği
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Usulü
Ispanak Yatağında Dana Külbastı
Un Helvası Tarifi
Üzümlü Fit Tatlı
Hdabla | © 2025 |