Limonlu Muhallebi
Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1-1,5 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Limon kabuğu rendesi (küçük limon dilimleri de ekleyebilirsiniz)
Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini alıp güzelce karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Muhallebimiz kaynayınca ocağın altını kısalım ve vanilya ile tereyağını ekleyip son defa güzelce karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Muhallebimizi kaselere dökelim. Bu tanım ile 5 kase muhallebi elde ettim.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebilerimizi buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim. Aceleniz varsa derin dondurucuda 20-25 dakika bekletebilirsiniz.
Not:Limonunuzun kabuğu hoş rendeleniyorsa 1 limon kabuğu kâfi olacaktır. çok limon kabuğu rendesi çok çıkmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz.
Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







