Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Usulü

Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Metodu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase aşurelik buğday
- 3 kase yoğurt
- Tuz
Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayı güzelce yıkıyoruz rengi saflaşana kadar.
- Üzerine 4 kase su ekleyip, haşlamaya koyuyoruz. Buğday suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Sonrasında altını kapatıp ılıyana kadar dinlendiriyoruz.
- Sonra başka bir kapta yoğurdumuzu ekleyip, sade formda çırpıyoruz.
- Ilıyan buğdayı yoğurda ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunuda damak tadınıza nazaran ekleyip karıştırıp, buzdolabına atabiliriz. Soğuk servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Yolu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

