Limonlu Mantarlı Hindi Sote

Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım hindi göğüs
- Yarım kilo mantar
- Yarım limon suyu
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hindilerimizi küp küp doğruyoruz.
- Üzerine yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve yarım limonu sıkıp karıştırıp buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.
- Bir aya soğanı küp küp doğruyoruz.
- Mantarlarımızı temizleyip,gelişigüzel doğruyoruz.
- Kestane mantarı kullandım. Kültür mantarları yahut istiridye mantarı da kullanabilirsiniz.
- Bir tabak içerisine on ve mısır ununu karıştırıyoruz.
- Dinlenmeyi biraktigimiz hindiler dolaptan çıkartıp bu un karışımı içerisine koyup her tarafını una buluyoruz.
- Yağlarızı alıp ısındıktan sonra yüksek ateşte unladığımız hindiler pembeleşsiye kadar tavayı sallayarak pişiriyoruz.
- Pişen hindiler bir tabağa alıyoruz birebir tavanın içerisine soğanımızı ekliyoruz ve pembeleşesi kadar pişiriyoruz.
- Pembeleşen soğanlarımızın üzerine mantarlarımızı ek edip bir cins karıştırıyoruz.
- Suyunu mantarlarınızın üzerine baharatlarımızı tuzumuzu ek edip suyunu çektiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra hindilerimizi ek edip kısık ateşte 5 dakika bütün lezzetlerin birbirine geçmesini bekliyoruz.
- Kendimizi tabağımız alıyoruz ben üzerine biraz susam maydanoz ek ederek servis yaptım.
Ağız tadıyla yemek dileğiyle 💕💕💕💕.
Limonlu Mantarlı Hindi Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












