Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 2.5- 3 su bardağı un

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt, su, sıvı yağ, vanilya, limon kabuğu ve rendesi ek edilir.
  3. Un ve kabartma tozu eklenip yeterlice karıştırılır.
  4. Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  5. 180 derecede 40-45 dakika pişirilir.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Kat Kat
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı
Krem Brule
Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor
Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)
Fiyonk Kurabiye
Hdabla | © 2025 |