Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 adet limon
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı toz şeker (isteyen 1 su bardağı ekler)
- 2 yahut 2.5 su bardağı un
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonlar rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Ayrıyeten suları sıkılır.
- Yumurta ve şeker mikser ile güzelce çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, süzme yoğurt limon rendesi ve limon suyu eklenir.
- Çırpıldıktan sonra en son katı gereçler ile karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. (iyice üst tarafı kızarınca isteyen 160 dereceye indirir. ).
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
