Kolay Şerbetli Tatlı

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 ml yoğurt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ kaba alınır ve karıştırılır.
  2. Portakal kabuğu rendesi eklenir.
  3. Daha sonra irmik, un ve vanilya ile kabartma tozu eklenir.
  4. Ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edilir.
  5. Kıvamına nazaran un eklemesi yapılabilir.
  6. İstenilen boyutta hamur alınır ve bıçakla üzerine hal verilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında denetimli halde kızarana kadar pişirilir.
  8. Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır.
  9. Şekeri eritilir ve kaynamaya bırakılır.
  10. 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra soğumaya alınır.
  11. Tatlının birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet dökülür.

Deneyen herkese afiyet olsun❤️🌹

Güzel yorumlarınızı bekliyorum🩷💐

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muffin (Kabarması Garanti, Tam Tutan Tarif)
Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)
Çilekli Magnolia
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Ramazan Pidesi
Çilekli Tart
Hdabla | © 2025 |