Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Üzeri için sos:
- 100 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, haşhaşı da ekleyip tekrar çırpılır.
- En son un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip spatula yardımıyla homojen olacak biçimde karıştırılır.
- Yağlanmış baton kek kalıbına aktarılır ve 175 derece alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Kürdan testi yaparak denetim edilir.
- Sosu için bir kasede 100 gram pudra şekeri ve 2 3 yemek kaşığı limon suyu krema kıvamı alana kadar karıştırılır.
- Pişen kek fırından çıkınca 10 dakika dinlendirilir. Akabinde aykırı çevirerek üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Afiyet olsun 😋.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









