Poğaça Tarifi ( Puf Puf)

Poğaça Tanımı ( Puf Puf) İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta akı( sarısı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Poğaça Tanımı ( Puf Puf) Nasıl Yapılır?

  1. Puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker ve mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  2. Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  4. Hamurumuz kıvam aldıktan sonra üzerini streçleyip pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.
  6. Şekillendirip dilediğiniz iç harç koyup( ben kaşarlı yaptım) fırın tepsisine dizelim.
  7. Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp 10-15dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
  8. Ardından poğaçalarımızı evvelden ısıtılmış 180°c fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.

Poğaça Tanımı ( Puf Puf) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ve Mantarlı, Sebzeli Makarna (Diyete Uygun)
Dolgulu Kuki Tarifi
Baguette Çıtır Çıtır
Kolay Pankek
5 Ay Ek Gıda
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |