Poğaça Tarifi ( Puf Puf)

Poğaça Tanımı ( Puf Puf) İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 adet yumurta akı( sarısı üstüne)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Poğaça Tanımı ( Puf Puf) Nasıl Yapılır?
- Puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker ve mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra üzerini streçleyip pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.
- Şekillendirip dilediğiniz iç harç koyup( ben kaşarlı yaptım) fırın tepsisine dizelim.
- Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp 10-15dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
- Ardından poğaçalarımızı evvelden ısıtılmış 180°c fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.
Poğaça Tanımı ( Puf Puf) Fotoğraflı Yapılışı





