Limonlu Fresh Kek
Limonlu Fresh Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Piştikten sonra ;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzerine limonlu sos için;
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi artı suyu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Limonlu Fresh Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 10 dk kadar uygunca köpürtelim.
- Sıvıyağ ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza dökelim.
- 180 derecede pişirelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Bu ortada krema için tüm gereçleri tenceremize alalım ve kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk çırpalım.
- Ortadan ikiye kestiğimiz kekin bir kesimini kalıbın alt tabanına yerleştirelim.
- Kremanın yarısını dökelim ve öteki keki yerleştirelim, tekrar kremamızı döküp dinlenmeye bırakalım.
- Limonlu sos için nişasta ve şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
- 1 limon kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
- Ben renk versin çay kaşığı ucuyla zerdeçal kullandım.
- Sosu kaynatalım en son 1 paket vanilya ekleyelim ve 10 dk hafif soğutalım.
- Pastanın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. En az 1 gece dolapta bekletelim.
Limonlu Fresh Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












