Limon Ve Sarımsak Soslu Somon
Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet somon fileto
- 1 adet limon
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Balığı kızartmak için;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle somonların iki tarafınada tuz ve karabiber serpelim.
- Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım balıkları dizip önlü artlı beşer dk. kızartalım. Kızaran balıkları tabağa alıp kenarda bekletelim.
- Balıkları kızarttığımız tavaya tereyağı ve rendelenmiş sarımsağı alıp yağ eriyip köpürünceye kadar karıştıralım akabinde bir limonun suyunu tavaya ekleyelim. Orta ateşte hafif kıvam alana kadar pişirelim incecik kıydığımız maydanozu da ekleyip son defa karıştıralım.
- Kızarttığımız balıkların derili tarafı altta kalacak biçimde tekrar tavaya dizelim. Sostan kaşık yardımıyla balıkların üzerine gezdirip sıcak olarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💐
Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













