Limon Ve Sarımsak Soslu Somon

Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet somon fileto
  • 1 adet limon
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Balığı kızartmak için;

  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle somonların iki tarafınada tuz ve karabiber serpelim.
  2. Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım balıkları dizip önlü artlı beşer dk. kızartalım. Kızaran balıkları tabağa alıp kenarda bekletelim.
  3. Balıkları kızarttığımız tavaya tereyağı ve rendelenmiş sarımsağı alıp yağ eriyip köpürünceye kadar karıştıralım akabinde bir limonun suyunu tavaya ekleyelim. Orta ateşte hafif kıvam alana kadar pişirelim incecik kıydığımız maydanozu da ekleyip son defa karıştıralım.
  4. Kızarttığımız balıkların derili tarafı altta kalacak biçimde tekrar tavaya dizelim. Sostan kaşık yardımıyla balıkların üzerine gezdirip sıcak olarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💐

Limon Ve Sarımsak Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Salatası
Zeytinyağlı Taze Fasülye ( Asla Şaşmayan Efsane Lezzet)
Dereotlu Poğaça Tarifi
Bol Sumaklı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)
Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Hdabla | © 2025 |