Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)

Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler

Bisküvi tabanı için;

  • 1 paket bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 2 paket labne peyniri
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un

Güllü sosu için;

  • 2 bardak kırmızı gül
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tane karanfil

Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağını eritip bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağını döküp güzelce yedirelim.
  2. Derin bir kapta labne, krem peynir ,şeker ekleyip karıştıralım .
  3. Yumurtaları teker ekleyip karıştıralım, en unu ek edip karıştıralım .
  4. Kabartma tozunu da ek ettikten sonra yavaş yavaş karıştırıp yaptığımız bisküvi tabanının üstüne döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
  5. Gülleri ayıklayıp kıydıktan sonra tencereye alıp nişastayı su ile açıp güllerin üstene dökün.
  6. 1 bardak su ve vanilya ek ettikten sonra ağır ateşte pişirelim.
  7. Cheesecake’nin tabanı piştikten sonra fırından çıkarıp yaptığımız gül sosunu üzerine döküp soğutalım.
  8. Soğuduktan sonra 1 gece buz dolabında bekletelim.
  9. Buz dolabından çıkardıktan sonra süsleyip kesip yiyebilirsiniz.

Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Spoonful
Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye
Peynirli Çıtır Börek
Yoğurtlu Semizotu Mezesi (2 Dakikada)
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Hdabla | © 2025 |