Levrek Külbastı (Restoran Tadında)
Levrek Külbastı (Restoran Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet levrek fileto
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 kutu krema
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- İsteğe nazaran tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Levrek Külbastı (Restoran Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kibrit halinde incecik keselim.
- Hazırlamış olduğumuz patatesleri kızartalım.
- Ayıklanmış levreklerimizi sudan geçirelim.
- Tavaya koyduğumuz 1 yemek kaşığı yağ ile orta ateşte 3-4 dakika pişirelim.
- 1 kutu kremayı sos tavasına alalım, içerisine biraz tuz, karabiber ve kekik ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kızarmış olan patatesleri bir tabağa alalım üzerine biraz tuz serpelim, üzerine 2 modül levreği ekleyelim ve en son olarak kremadan isteğe nazaran ekleyelim.
- En son üzerine biraz pul biber ekleyerek 200 derecelik fırında 10 dakika pişirelim. Sıcak servis edelim afiyet olsun.
Levrek Külbastı (Restoran Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






