Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar

Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)

İçine;

  • Lor
  • Sucuk

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • Susam

Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Ardından geriye kalan gereçleri koyup hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde açıyoruz.
  4. İçine harç koyup sarma sarar üzere hamuru sarıp tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpiyoruz.
  6. 200 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.

Bu tarifle iki tepsi poğaça elde ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Un Helvası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Kebabı
Soğan Dolması Tarifi
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası
Püreli Misket Köfte
Kayseri Yağlaması
Oreo Brownie
Hdabla | © 2025 |