Lazanya tarifi
Lazanya tanımı Tarifi İçin Malzemeler
- 12 yaprak lazanya
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Lazanya tanımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; geniş bir tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ek edelim, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Kıymalar gereğince kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ek edip pişiriyoruz.
- Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
- Ardından suyunu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Beşamel sosu için; tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavurun.
- Üzerine sütü ekleyelim ve topaklanmaması için daima çırparak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuz ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
- Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya güçlü bir fırın kabına evvel lazanya sonra iç harçtan yayalım.
- Üzerine çok az beşamel sostan gezdirdikten sonra lazanyaları dizelim.
- Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar iç harç ve beşamel sostan gezdirelim. Bu süreci gereçleriniz bitene kadar devam ettirelim.
- En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Lazanyalarımızı evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Üzeri büsbütün kızarınca fırından alalım, tepsi soğuktan sonra lazanyamızı dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun. 😋😋😋
Lazanya tanımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı















