Lazanya Çorbası
Lazanya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma eti
- 8 lazanya makarna
- 200 gram krema
- 1 çay bardak süt
- Tuz
- Köri baharatı
- 4 çay bardağı su
- 3 yemek kaṣığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı rendelenmiṣ kaṣar
- 4 yemek kaṣığı tepeleme domates salçası
- 4 diṣ sarımsak (rendelenmiṣ)
Lazanya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye kıyma eti, sıvı yağ konur ve karıṣtırarak kavrulur.
- Kıyma kavrulduktan sonra salça tuz, köri konur ve karıṣtırarak kavrulur.
- Salça kavrulduktan sonra su konur ve karıṣtırılır.
- Ocak ıssısı en düṣüğe ayarlanır.
- Süt, krema konur.
- Lazanya yaprakları ufak ufak elle parçalanır ve tencereye konur.
- Üstü kapalı piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında sıkca karıṣtırılır.
- Dikkat tencere tabanından karıṣtırın aksi halde makarna kesimleri tencere tabanına yapıṣabilir.
- Makarnalar düzgünce yumuṣadıktan sonra kaṣar konur, karıṣtırılır ve servis edilebilir.
Lazanya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








