Focaccia (İtalyan Ekmeği)

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram tam buğday unu
- 200 gram olağan un
- 1 tane yaş maya
- 350-400 gram su
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Biberiye
- Kekik
- Chia tokumu
- Domates kurusu
- Dilim zeytin
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaş maya ile 2 yemek kaşığı suyu güzelce karıştırıp mayayı ezelim.
- Unları ekleyelim ve denetimli bir halde suyu ekleyelim.
- Yaklaşık 2. 5 su bardağı su ekledim ve katı bir hamur olmayacak ele yapışacak formda kıvamı olacak.
- Kıvamı ayarladıktan sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip karıştıralım ve kabımızı streçleyip mayalanmaya bırakalım.
- Ben yaklaşık 3 saat mayalanmasını bekledim lakin ne kadar bekletirseniz o kadar yeterli oluyor ve yavaş mayalanması lazım.
- Hamur kabardıkça karıştırıp havasını alalım.
- 3 saat sonunda içine yarım su bardağı kadar dilim zeytin, kekik, biberiye ekleyip yağladığımız borcama dökelim.
- Üzerini domates kurusu, dilim zeytin, chia tohumu, kekik, biberiye ile tekrar süsleyelim ve biraz zeytinyağı gezdirelim.
- 30-35 dk 190 derece fırında pişirelim.
- Birazcık dinlendirdikten sonra dilimleyip üzerine tekrar zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


