Focaccia (İtalyan Ekmeği)

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tam buğday unu
  • 200 gram olağan un
  • 1 tane yaş maya
  • 350-400 gram su
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Biberiye
  • Kekik
  • Chia tokumu
  • Domates kurusu
  • Dilim zeytin

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaş maya ile 2 yemek kaşığı suyu güzelce karıştırıp mayayı ezelim.
  2. Unları ekleyelim ve denetimli bir halde suyu ekleyelim.
  3. Yaklaşık 2. 5 su bardağı su ekledim ve katı bir hamur olmayacak ele yapışacak formda kıvamı olacak.
  4. Kıvamı ayarladıktan sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip karıştıralım ve kabımızı streçleyip mayalanmaya bırakalım.
  5. Ben yaklaşık 3 saat mayalanmasını bekledim lakin ne kadar bekletirseniz o kadar yeterli oluyor ve yavaş mayalanması lazım.
  6. Hamur kabardıkça karıştırıp havasını alalım.
  7. 3 saat sonunda içine yarım su bardağı kadar dilim zeytin, kekik, biberiye ekleyip yağladığımız borcama dökelim.
  8. Üzerini domates kurusu, dilim zeytin, chia tohumu, kekik, biberiye ile tekrar süsleyelim ve biraz zeytinyağı gezdirelim.
  9. 30-35 dk 190 derece fırında pişirelim.
  10. Birazcık dinlendirdikten sonra dilimleyip üzerine tekrar zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Focaccia (İtalyan Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastırmalı Humus
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Tahin Pekmezli Muhallebi
Orman Meyveli Triliçe
Portakallı Sağlıklı Çikolata
Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi
Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |