Latte Pasta
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve yada 1 paket nescafe
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım yemek kaşığı granül kahve yada 1 paket nescafe
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve ya da 1 paket nescafe
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Soğuduktan sonra:
- 1 poşet krem şanti
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 200 gram beyaz çikolata
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Birinci olarak yumurta beyazına bir çimdik tuz atıyoruz ve kar üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra farklı bir kapta yumurta sarısının içine toz şekeri katıp boza kıvamına gelecek halde çırpıyoruz. Sonra 2 yemek kaşığı sıcak suyun içinde kahveyi çözdürüyoruz.
- Boza kıvamına gelen yumurta sarısının içine un hariç tüm materyalleri bir katıyoruz ve çırpıyoruz. Unu da katıp çırpmaya devam ediyoruz. Bu etapta çok çırpmanıza gerek yok homojen olsun kâfi.
- Kar üzere yaptığımız yumurta beyazını harcın içine evvel bir yarısını koyuyoruz ve bir spatula yardımı ile alttan üste yanlışsız karıştırıyoruz. Başka yarısı için de tıpkı süreci uyguluyoruz.
- Yağlı kağıt serili borcama kek harcımızı döküyoruz ve üzeri kızarana kadar 170 derece fırında (yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz). Ben borcamda yaptım dilerseniz kelepçeli kalıplarda da yapabilirsiniz.
- Kek pişerken krema için tüm kuru materyalleri tencereye alıyoruz. Onları karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Sonra geriye kalan 3 su bardağı sütü de ekliyoruz ve kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz.
- Kaynayan kremanın altını kapatıyoruz vanilya ve tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Orta ara karıştırmanızı tavsiye ederim bu kremanızın üstünün kurumamasını sağlayacaktır.
- Soğuyan kremanın üstüne 1 paket krem şanti katıyoruz ve çırpıyoruz. Şayet kıvamı çok katı derseniz biraz yumuşatması için göz kararı süt de ekleyebilirsiniz.
- Pişen keki zıt çeviriyoruz üstüne su sürüyoruz ki yağlı kağıttan kolay çıksın. Soğuyan kekin yağlı kağıdını çıkartıyoruz.
- Keki ortadan ikiye ayırıyoruz ıslatmak için kahveyi sıcak suda çözdürüyoruz ve soğuk süt ile karıştırıp kekin alt katını her yerine gelecek halde keki ıslatıyoruz.
- Kremanın yarısından fazlasını kekin alt tabanına yayıp üstünü kapatıyoruz. Kalan kısmı en üste sürdükten sonra streç sinema sarıp 2 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Şayet vaktiniz kısıtlı ise yarım saat de dinlendirebilirsiniz.
- O dinlenirken sizde ganaj hazırlığına geçin. Ganaj için bir sos tenceresinde kremayı kaynatın ve kaynayan kremayı ocaktan alarak çikolataları ekleyin karıştırın.
- Unutmayın ganaj soğudukça koyu kıvamlı olur şayet çok koyu kıvamlı olmasını isterseniz çikolata ölçüsünü artırabilirsiniz.
- Keki dolaptan çıkartın ve soğuyan ganajı dökün. Şayet çikolata sosunuz varsa üzerini süsleyin şayet çikolata sosunuz yoksa ganajdan biraz ayırıp bitter yahut sütlü çikolata ile karıştırın.
- Tavsiyem ganaj biraz bekledikten sonra hatta servis etmeden evvel üzerini süsleyin aksi taktirde çikolata sosu ve ganaj karışabilir. Tatlıyı 1 gece dolapta bekletmenizi öneririm şayet vaktiniz yoksa 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Her ne kadar uğraştırıcı üzere görünse de hem lezzetiyle hem manzarasıyla favoriniz olacak. Deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















