Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya gereçleri;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Krema materyalleri;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çırparken;

  • 1 paket krema yada 2 yemek kaşığı krem şanti

️Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı granül kahve

️Ganaj için;

  • 1 paket süt kreması
  • 100 gram beyaz çikolata

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema materyallerini tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.
  2. Ertesi gün krem santiyi yada kremayı ekleyip çırpın.
  3. Pandispanya için; Yumurtaların beyazını ayırın.
  4. Kar haline gelene kadar çırpın kenarda dursun.
  5. Sarıları şekerle bir arada beyazlayana kadar çırpın.
  6. Kahveyi sıcak suyla bir arada karıştırıp ekleyin.
  7. Sıvıyağı da ekleyin. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin ve çırpın.
  8. Yumurta beyazını ekleyerek spatula ile karıştırarak hamura karıştırın.
  9. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökerek 170 derecede 45 dk pişiriyoruz.
  10. Soğuduktan sonra keki ortadan ikiye bölerek alt katı borcama alıyoruz.
  11. Süt ile hazırladığımız granül kahve ile kekin alt katını ıslatıyoruz.
  12. Kremanın yarısını sürüyoruz.
  13. Kekin ikinci katını koyup tekrar ıslatıyoruz.
  14. Üzerine kremayı sürün.
  15. Ganajımızı hazırladıktan sonra biraz soğumalı.
  16. Daha sonra kekimizin üzerine dökerek yayın.
  17. Biraz dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sosu ile karışık haller yapıp kürdan ile formlar verebiliriz.Afiyet olsun. ☕️.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püre Yatağında Et Sote
Protein Ekmeği
Mercimek Mantısı (Videolu)
Pancar Turşusu
Karışık Kışlık Turşu
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu)
Hdabla | © 2025 |