Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar su

Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Tencereye bütün halde koyduğumuz pancarların üzerine gelecek kadar kaynar su koyalım kaynamaya başladıktan sonra 10dk kaynatalım.
  3. Sertse biraz daha kaynatabilirsiniz.
  4. Çatalla denetim ederek pişip pişmediğine bakın.
  5. Pancarları bir kaba alıp ılımaya bırakın.
  6. Ilıdıktan sonra küp küp ya da ince ince doğrayın(istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz).
  7. Kavanoza yarısını kadar koyup 1-3 diş sarımsak koyup tekrar pancarları ekleyin.
  8. Ilıyan haşlama suyuna tuz ve sirkeyi ekleyin.
  9. Kavanozlara paylaştırın.
  10. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın serin bir yerde bekletin.
  11. Birkaç gün sonra yemeğe hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:2 Malzemeli Pismeyen Çıtır Kurabiye (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak (Muhlama)
Glütensiz Kinoalı Çiğ Köfte (Çok Lezzetli)
Tavuk Döner
Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)
Bal Kabağı Çorbası
Sütsüz Krep
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet