Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pancar
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3-4 diş sarımsak
- Yeteri kadar su
Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Tencereye bütün halde koyduğumuz pancarların üzerine gelecek kadar kaynar su koyalım kaynamaya başladıktan sonra 10dk kaynatalım.
- Sertse biraz daha kaynatabilirsiniz.
- Çatalla denetim ederek pişip pişmediğine bakın.
- Pancarları bir kaba alıp ılımaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra küp küp ya da ince ince doğrayın(istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz).
- Kavanoza yarısını kadar koyup 1-3 diş sarımsak koyup tekrar pancarları ekleyin.
- Ilıyan haşlama suyuna tuz ve sirkeyi ekleyin.
- Kavanozlara paylaştırın.
- Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın serin bir yerde bekletin.
- Birkaç gün sonra yemeğe hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



