Lahanalı Poğaça

Lahanalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Maya için:
- 4 yemek kaşığı ılık süt
- 8 gram instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Hamur için :
- 1 bardak ılık süt (300 ml toplam olacak, bir kısmı maya için kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- Un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı)
İç harcı için:
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 büyük havuç
- Yarım küçük lahana (ince doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Lahanalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı aktive et:4 yemek kaşığı ılık süt, toz şeker ve mayayı bir kapta karıştırın. 5 dakika bekletin.
- Büyük bir kaba un koyun.
- Tuz, şeker, eritilmiş tereyağı, yumurta sarısı ve sütü ekleyin.
- Mayalı karışımı da ek edin ve hamuru yoğurun.
- İlk başta hamur yapışkan olabilir; tüm unu ekledikten sonra kıvam alacaktır. Daha fazla un eklemeyin.
- Hamuru yuvarlayıp üzerine sıvı yağ sürün.
- Kabın üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- O sırada soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
- Tavada sıvı yağ ile 2-3 dakika soteleyin.
- Rendelenmiş havucu ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- İnce doğranmış lahanayı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Karıştırarak 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Şekillendirme ve pişirme:Hamuru tezgaha alın, biraz un serpip tekrar yoğurun.
- Hamuru 50 gramlık kesimlere ayırarak yuvarlak toplar yapın (yaklaşık 16 adet çıkar).
- Topları unlanmış tezgaha koyup üzerlerini örtün, 5 dakika dinlendirin.
- Hamur toplarını oklava ile yuvarlak açın.
- Ortasına bir yemek kaşığı iç harç koyun, kenarlarını kapatarak poğaça hali verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Yumurta sarısını sütle karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Lahanalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
