Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası

Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kalçalı but
  • 5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye ( arpa da olur )
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 limonun suyu
  • Pul biber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su

Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları haşlayalım.
  2. Suyunu ayıralım çorba yaparken suyunu kullanacağız.
  3. Tavukları didikleyelim.
  4. Tencereye yağ koyup doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavuralım.
  5. Üzerine rendelenen havuçları koyalım kavuralım.
  6. En son un ekleyip kavuralım.
  7. Üzerine tavuk suyunu ek edelim.
  8. Şehriyeleri ve tavukları ekleyelim.
  9. Tuz ve pul biberi ekleyelim. Pişmeye bırakalım.
  10. Şehriyeler şiştikten maydanozları ince doğrayalım üzerine ekleyelim en sonunda sıkılmış bir limonu ekleyelim karıştıralım.
  11. Bir iki kere karıştırdıktan sonra altını kapatalım.

Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 💐.

Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Baton Pasta
Yarım Ölçüyle İrmik Helvası
Lokanta Usulü Acılı Ezme
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça
Ramazan Pidesi Tarifi
Pizza Ekmek (Pratik Pazar Kahvaltılığı)
Hdabla | © 2025 |