Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası

Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kalçalı but
- 5 -6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kadar un
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı tel şehriye ( arpa da olur )
- Bir tutam maydanoz
- 1 limonun suyu
- Pul biber
- Tuz
- 6 su bardağı su
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlayalım.
- Suyunu ayıralım çorba yaparken suyunu kullanacağız.
- Tavukları didikleyelim.
- Tencereye yağ koyup doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavuralım.
- Üzerine rendelenen havuçları koyalım kavuralım.
- En son un ekleyip kavuralım.
- Üzerine tavuk suyunu ek edelim.
- Şehriyeleri ve tavukları ekleyelim.
- Tuz ve pul biberi ekleyelim. Pişmeye bırakalım.
- Şehriyeler şiştikten maydanozları ince doğrayalım üzerine ekleyelim en sonunda sıkılmış bir limonu ekleyelim karıştıralım.
- Bir iki kere karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 💐.
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

