Lahana Turşusu

Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
- 1 kırmızı pancar
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı tuz
- 1 su bardağı sirke
- İçme suyu
Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dış kısmını sarma yaptığım lahanamın kalanını turşu yaptım.
- Lahanamızın yapraklarını ayırdım 2 ye böldüm güzelce yıkayıp süzdürdüm 5 litrelik kavanoza sıkıca bastım .
- Aralarına tuzla karıştırıp yavaşça ezdiğim sarımsaklardan ve doğradığım pancarlardan koyarak doldurdum .
- Lahanaları her koyduğumda bastırarak yerleştirdim ki çok lahana alsın diye.
- Kavanozun ağzına kadar lahanamızı koyduktan sonra artık suyunu hazırlayalım .
- İçme suyuna 1 su bardağı sirke ,1 çay bardağı tuzu ekleyip karıştıralım.
- Tuz eriyince suyunu ekleyelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde koruma edelim.
- Bir kaç gün sonra tuzunu ve suyunu denetim edelim suyu aşağılara inmişse biraz tuzlu su ekleyelim 2 hafta sonra turşumuz yenilebilir hale gelir.
Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








