Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk (isteğe bağlı but, kanat yahut göğüs)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları bir karıştırma kabında uygunca karıştırarak homojen bir sos elde edin.
  2. Tavukları bir fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200°c fırında, tavuklar güzelce pişip üzeri kızarana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin.
  4. Fırından çıkarınca sıcak olarak servis edin. Yanına pilav, bulgur pilavı yahut salata ekleyerek tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!.

Not: ister bulgur pilavi yahut ister pirinç pilavi.

Bulgur Pilavı Tarifi

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Ciğer Dürüm
Pratik Elmalı Rulo Pasta
Nutellalı Turta
Mayasız Pişi
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma
Dalgona Kahve (Ballı ) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |