Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk (isteğe bağlı but, kanat yahut göğüs)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları bir karıştırma kabında uygunca karıştırarak homojen bir sos elde edin.
- Tavukları bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında, tavuklar güzelce pişip üzeri kızarana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin.
- Fırından çıkarınca sıcak olarak servis edin. Yanına pilav, bulgur pilavı yahut salata ekleyerek tamamlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!.
Not: ister bulgur pilavi yahut ister pirinç pilavi.
Bulgur Pilavı Tarifi
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








