Labneli Pancarlı Kinoalı Meze
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kinoa
- 2 çay bardağı su
- 1 paket labne peyniri ( 200ml )
- 3 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet ince rendelenmiş kırmızı pancar
- Tuz
Üzeri için materyaller;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- Bir kaç kısım maydanoz yaprakları
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kinoayı, yeterlice sudan geçirip,yıkayın akabinde,süzgeç yardımıyla süzün.
- Tencerenin içine kinoayı, suyu ek ederek, birlikte evvel orta ateşte,ardından kaynamaya başladıktan sonra ,kısık ateşte kinoayı pişirin.
- Ayrı bir karıştırma kasenin içene labne peyniri, soğuduktan sonra kinoyı, süzme yoğurdu, tuzu, tahini,pancarı, düzgünce ezilmiş sarımsak, ek ederek, tüm meze harcını birlikte karıştırın. Akabinde, servis tabağına bırakın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağını, kuş üzümünü, toz kırmızı biberi, iri çekilmiş ceviz içini orta ateşte,hafifçe karıştırarak kavurun.
- Son olarak tavada hazırlanan üst gereçleri, servis tabağın, üzerine gezdirip, maydanoz yaprakları ile birlikte, süsleyin. Afiyet olsun 🙏🌼.
Labneli Pancarlı Kinoalı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








