Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane)
Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kuzu gerdan
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sıcak su
Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gerdanları yıkayıp tencereye yerleştirelim. Kendi suyunu salıp çekene kadar en kısık ateşte pişirelim (yaklaşık 2 saat kadar). Orta ara çevirelim. Piştikten sonra altını kapatıp bekleyelim.
- Ayrı bir tavada tereyağı zeytinyağı ve yemeklik doğradığımız soğanı rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Üstüne rendelenmiş domatesi ve tuzu ekleyelim. 4 5 dakika kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Kavurduğumuz sosu etlerin üzerine dökelim. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 2 çeşit karıştırıp kısık ateşte 20 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










